Gamla Vykortsmotiv


Hyltebruk 1

Hylte Kommun
Senast uppdaterad 2016-05-02


Hyltebruk 2
30 förlagor till kort
(Almquist & Cöster)

Boxaren Harry Persson i Folkets Park - Hyltebruk
1928


Sofieslätt

Landeryd

Långaryd

Torup

Femsjö

Kinnared

Drängsered

Fröslida

Unnaryd

Brännö

Rydöbruk 

Jälluntofta

Ett musklick på ett ortsnamn till vänster eller på någon av bilderna ovan tar dig till respektive ort i nuvarande Hylte kommun. Sen kan Du klicka Dig vidare och göra en utflykt till kommunens delar som de tedde sig i början av förra seklet. Du kan också gå till kartan och därifrån klicka Dig till kommunens olika delar i svunnen tid.

De ca 300 vykortsmotiven får tala för sig själv men efter hand hoppas jag få tid att förse bilderna med utförligare texter. De flesta korten är ett urval ur min egen samling, men flera av korten har jag lånat av vänliga samlarkollegor. Alla bidrag med information om motiven är välkomna. Tag också gärna kontakt med mig om Du har andra äldre vykort än dessa från Hylte Kommun i Dina gömmor.

Jag lånar eller köper gärna och betalar bra för kort som jag saknar. Jag har också många kort från andra orter att byta med eller sälja. Sänd mig gärna Din egen "önskelista", så skickar jag kopior på vad jag har.

På hemsidan Gamla Vykort finns mycket för den vykortsintresserade och på Tradera finns massor av kort att se och ev bjuda på. Korten är ordnade ordnade i olika kategorier, som gör det lätt att hitta. Prova även en snabbsökning genom att t ex skriva in namnet på en ort du samlar.


Några sätt att kontakta mig:

Postadress: Kjell-Olof Nilsson 
Trollbackagatan 1
31432 Hyltebruk
Telefon: 0345 - 71295
Mobiltelefon: 070 - 6819773
E-post: 034571295@telia.com

Tack för besöket och välkommen tillbaka!