Gamla Vykortsmotiv


Hyltebruk 1

Hylte Kommun
Senast uppdaterad 2021-01-03


Hyltebruk 2
30 förlagor till kort
(Almquist & Cöster)

Boxaren Harry Persson i Folkets Park - Hyltebruk
1928


Sofieslätt

Landeryd

Långaryd

Torup

Femsjö

Kinnared

Drängsered

Fröslida

Unnaryd

Brännö

Rydöbruk 

Jälluntofta

Ett musklick på ett ortsnamn till vänster eller på någon av bilderna ovan tar dig till respektive ort i nuvarande Hylte kommun. Sen kan Du klicka Dig vidare och göra en utflykt till kommunens olika delar som de tedde sig i början av förra seklet. Du kan också gå till kartan och därifrån klicka dig till kommunens olika delar i svunnen tid.

De ca 300 vykortsmotiven får tala för sig själv men efter hand hoppades jag få tid att förse bilderna med utförligare texter, men tiden har inte räckt till. De flesta korten är ett urval ur min egen samling, men några av korten har jag lånat av vänliga samlarkollegor. Sedan sidan startades för nästan 25 år sedan har Internet kraftigt utvecklats och sociala medier som t ex Facebook har blivit en viktig del av nätet.

Jag vill här också uppmuntra till legal "stöld":

Välj en intressant bild från hemsidan (stora formatet med bl a "600" i filnamnet). Spara den eller kopiera den och lägg in den i lämplig grupp på Facebook tillsammans med din egen text. Det brukar bli uppskattat och ge många intressanta kommentarer och/eller diskussioner. Den här hemsidan kommer att ligga kvar tills vidare och du får gärna hänvisa till den.

Min samling har under hösten donerats till Hylte Hembygdskrets för eventuell fördelning till de lokala hembygdsföreningarna genom Bo Westman och Ingemar Lund. Enda undantaget är korten med motiv från Rydöbruk, som överlåtits till Rydö Historika Förening genom Lennart Hildingsson. Jag har på detta sätt velat verka för att vykorten blir till glädje för nuvarande och kommande hembygdsvänner.


På hemsidan Gamla Vykort finns mycket information för den vykortsintresserade och på Tradera finns massor av kort att se och eventuellt bjuda på. Korten är där ordnade i olika kategorier, som gör det lätt att hitta. Prova även en snabbsökning genom att t ex skriva in namnet på en ort du är intresserad av.

Jag tackar vykortsvänner och besökare för många trevliga kontakter genom åren.
 

Kjell-Olof Nilsson   
Mobiltelefon: 070 - 6819773
E-mail: kjolof@gmail.com